Personalni trening – značaj i uloga?

Šta je personalni trening?

 

Personalni trening je način treninga koji je osmišljen tako da u svakom trenutku imate stručno lice uz sebe dok trenirate. Uloga personalnog trenera je da od početka do kraja prati svaki vaš pokret od početnog merenja i razogovora na početku, preko redovnih treninga i njihovih modifikacija u skladu sa tvojim napretkom, pa sve do kontrolnih merenja i provera ostvarenih rezultata. Personalni trener će zadovoljiti sve vaše posebne potrebe i želje, bilo da se radi o potrebi poboljšanja opšteg stanja i kondicije, smanjenja težine ili sprovođenju programa rehabilitacionog sadržaja. Lični treneri imaju obavezu da se vremenski prilagođavaju vašim zahtevima.

Kome je namenjen personalni trening ?

 

Bilo da ste početnik i nemate nikakvo predznanje o fitness-u ili imate već određeno iskustvo u vežbanju, ali su izostali željeni rezultati, personalni trener vam može pomoći u dostizanju željenih rezultata. Ukoliko želite da svoje slobodno vreme za trening iskoristite u radu sa trenerom, onda je personalni trening pravi izbor za Vas.  Svi termini su fleksibilni, uvek možete odložiti trening ili promeniti vreme treninga.

 

Ukoliko niste sigurni da li je personalni trening pravi izbor za Vas?

 

Možete iskoristiti opciju probnog personalnog treninga – bez obaveze da kasnije uplatite ovaj paket. Probni personalni trening daće Vam opciju da odlučite na osnovu ličnog iskustva.

 

Koji su Benefiti personalnog treninga?

 

Benefiti treninga su brojni. Pre svega utiče na vaše zdravlje, raspoloženje i samopouzdanje, a pre svega na kvalitet samog vežbanja i ispravnost izvođenja svake vežbe.

Personalni trener će intenzitet i tip treninga prilagoditi Vašim potrebama i ciljevima koje želite da ostvarite. Kako bi se izbegle povrede i kako bi efekat treninga bio vidljiviji, uloga trenera je veoma bitna. To znači izabrati iskusnog trenera koji zna kako postići zacrtani cilj.

TIPOVI PERSONALNIH TRENINGA

 

Program za mršavljenje

 

gubljenje kilogramaZa zdravu redukciju telesnih masti nije dovoljno samo promeniti način ishrane i smanjiti kalorijski unos. Ovo je svakako neophodno, ali je fizička aktivnost presudna u procesu mršavljenja. Nakon što se utvrdi početno stanje, određuje se intezitet i dinamika treninga u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja. Glavni prioritet je uvek očuvanje i poboljšanje zdravlja. Ukoliko imate zdravstvenih problema uvek ste u obavezi da obavestite trenera o tome, kako bi imao svest o tome i uzeo u obzir tu okolnost u osmišljavanju treninga za vas.

Program za hipertrofiju (povećanje mišićne mase)

 

Za stimulaciju mišićnog rasta potreban je pravilan program treninga. Progresivno povećanje opterećenja i intenziteta treninga dovešće do rezultata, kao i pravilna ishrana i dovoljno odmora.

 

Najbolje vežbe za izgradnju mišićne mase su osnovne vežbe koje uključuju više mišićnih grupa u pokret, a deluju stimulativno na lučenje hormona rasta. Pored toga, potrebno je raditi i izolacione vežbe koje doprinose ukupnoj simetriji tela.

 

Program za oblikovanje tela

 

Ovaj program je za one vežbače koji žele da poprave tonus mišića, zategnu se i preoblikuju određene delove tela. Najčešći problemi  sa kojima se susreću  vežbači su slabo razvijeni mišići gluteusa (sedalnog mišića), nedovoljno razvijen gornji deo tela.

 

Kod muškaraca česti problemi su asimetrija u donjem i gornjem delu tela, masne naslage oko stomaka, nedovoljno razvijen grudni mišić u odnosu na ramena i ruke.

 

Rad sa decom (korekcija deformiteta)

 

program treninga za decuU periodu razvoja najčešći su deformiteti kičmenog stuba i to kifoza, skolioza, lordoza, udubljene i ispupčene grudi tzv. kokšije grudi, i ostale asimetrije sa kojima dolaze svi naši klijenti. Oni se uglavnom javljaju kod mladih osoba u periodu rasta.

 

Za uspešno rešavanje ovakvih problema potreban je individualan pristup i vreme, jer se ovakvi problemi ne rešavaju preko noći.

Najzastupleniji deformitet kičmenog stuba je skolioza i najčešće se javlja kod devojčica u periodu adolescencije.

Svi deformiteti kičme mogu dovesti do funkcionalnih smetnji koje se u detinjstvu podnošljive zbog velike adaptivne sposobnosti mladog organizma, ali idući prema zrelijem dobu postaju sve nepodnošljivija. Zato ih treba ispravljati na vreme.

Sve što vam je potrebno da ponesete na trening su čiste patike, voda, peškir i komotna sportska oprema i dobra volja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *