Kako početi trčanje?

Postoje mnogi načini za pokretanje vešeg tela, neki su inspirativni, a neki manje inspirativni.

Trčanje je divna aktivnost . Održava vas u formi, pomaže vam da izađete iz kuće i da vreme provedete u prirodi, pomaže vam da upoznate nove ljude i otkrijete nova mesta.

Trčanje je, međutim, dosta naprorno i nije previše zabavno ukoliko to prvi put radite.

trčanjeZa samo nekoliko minuta vi ste bez daha i mišići koje niste znali da postoje  počinju da vas bole, a ideja uživanja u okruženju prirode ili ćaskanje sa drugima izgleda besmislena.

Potrebno je da budete istrajni u svojoj nameri trčkaranja, i za samo nekoliko treninga otkrićete prednosti bavljenja trčanjem.

 

URADITE NEŠTO ZA SEBE

 

 

Ako ste potpuno novi u trčanju, onda je jedan od najboljih načina da počnete sa ovim sportom program koj možete rezervisati na našem sajtu, a to je trčanje u grupi u dužini 5 km. Ova dužina trčanja se još zove staza zdravlja.

Trener ima osam nedelja da obuči početnike, kako bi uspešno savladali ovu dužinu od 5 km.
Ako vam se već dopada da ste dovoljno sposobni da se uhvatite u koštac sa 5 km, onda vam srdačno preporučujem da to probate sa mnom.

Ukoliko počnete da trčite velike šanse su da ćete poželeti da dođete ponovo. Poželećete da vidite nove prijatelje, i da pokušate da poboljšate svoje vreme trčanja.

Kako započeti i nastaviti trčanje, zajedno sa nekim savetima o izbegavanju uobičajenih grešaka novajlija, uvrstio sam nekoliko saveta.

Ideja je da zainteresujem ljude da izađu napolje i bave se sportom.  Uvek se možete okušati i na nekom polumaratonu ili maratonu i proveriti svoje mogućnosti. Bitno je ostati istrajan u bavljenju ovim sportom, jer i neko ko nikad nije trčao može postati šampion samo ako je redovan i posvećen svom cilju.

 

Napišite nam u komentarima zašto bi vi voleli da trčite, ili ukoliko već trčite zašto volite trčanje?