Program treninga u teretani ili jednostavnije – plan vežbanja u teretani obuhvata definisani cilj vašeg vežbanja, određene vežbe, serije ponavljanja. Stoga smo vam ponudili različite programe treninga prilagođene svakoj starosnoj grupi.

 

program treninga za decu

Program treninga za Decu

Konstantnim treningom deca prvenstveno čuvaju svoje zdravlje. Ovim programom se postiže da od malih nogu usvoje zdrave navike. Ovaj program se bavi razvojem motoričkih sposobnosti, fiziologijom pedijatrijske vežbe, razlikama u sposobnosti vezanim za rast, otporima mladih i kardiorespiratornom obukom i integracijom aktivnosti vezane za zdravlje mladih. Adekvatan pristup doprinosi da se dete brzo adaptira početku treniranja i promenama u ishrani.

Program za mršavljenje

Ovaj vid programa je namenjen osobama sa viškom kilograma. Gojaznost nekada može biti i genetička, ali se uvek može delovati preventivno. Prvi i osnovni cilj ovog programa jeste da klijenti zaborave brze dijete, ekstremno brzo mršavljenje i slično. Takav vid skidanja viška kilograma nekada može uticati na vaše zdravstveno stanje.

Drugi cilj ovog programa jeste da uz adekvatan plan ishrane i treninga na prirodan način skinete višak kilograma. Prvi rezultati će biti vidljivi tek nakon nekoliko meseci, ali morate imati na umu da se kilogrami sami neće vratiti. Nakon nekoliko meseci uspešnog treniranja i pridržavanja plana ishrane, sami će te promeniti navike, i nećete imati problema da se odreknete visokokaloričnih namirnica.

Razvoj mišićne mase

Imate lepu figuru, ali nemate još lepše raspoređenu mišićnu masu po celom telu ?  Želite da smanjite procenat masti u telu, a ne znate kako?

Ovim programom treninga možete da poboljšate vašu mišićnu masu. Ali morate znati da poboljšanje mišićne mase  ili oblikovanje tela mora da isprati adekvatan trening koji neće previše izlagati telo naporu, jer u suprotnom dobićemo kontraefekat. Što se tiče rezultata oni su vidljivi već nakon 1 – 2 meseca nakon prvog treninga.

Program za sportiste

Ovim programom je predviđeno unapređenje i poboljšanje atletskih performansi. Personalni trener vam osmišljava trening kroz koji poboljšavate ravnotežu, snagu i brzinu. Stepen sportske forme zavisi od specifičnosti sporta kojim se bavite. Razvoj sposobnosti zahteva adekvatno isplaniran plan treninga i ishrane.  Za pravilno izbalansiranu ishranu se može reći da je pored treninga  jedan od najbitnijih faktora za postizanje maksimalnih sportskih rezultata, kao i očuvanje zdravstvenog stanja sportiste. Svaki sportista bez obzira na telesnu formu (da li mu je povišen procenat masti) mora voditi računa o pravilno izbalansiranom režimu ishrane.

Program za sportiste
vodjeni trening

Funkcionalni trening

Funkcionalni trening tj. ovaj program treninga će vam značajno pomoći da usvojite programe vežbanja i zdrave ishrane. Program je osmišljen tako da znatno poboljša vašu ravnotežu i stabilnost. Funkcionalni trening je najkompletniji način treniranja jer se radi na svim bitnim stvarima: snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti. Funkcionalni program treninga ne traje duže od 30 minuta, što je više nego dovoljno da se potroše zalihe snage.

Kardio program

Kardio program podrazumeva intenzivan napor velikih mišicnih grupa u odrđenom vremenskom periodu. Kardio vežbe su neophodne za svaki efikasan program treninga, ne samo za sagorevanje masnoća, već i za celokupno zdravlje. Jako bitna stvar u aerobnom treningu je sama zona u kojoj se odvija trening, a to je zona ispod aerobnog praga. U toku sprovođenja ovog programa treninga se u svakom trenutku prati srčana frekfencija, kako bi se održala aerobna zona treninga.

Kardio program