Defender 500gr

2,900.00рсд

Glutamin je uslovno esencijalna amino kiselina, koja se troši u organizmu prilikom jakih treninga. U svetu bodibildinga, glutamin je sinonim za oporavak, prevenciju gubitka mišićne mase i jačanje imuniteta. Peptidi glutamina su superioran oblik glutamina koji se odlično apsorbuje u organizmu. Peptidi glutamina su i mnogo stabilniji nego L-glutamin, te zahvaljujući stabilnosti koju imaju, mnogo su i iskoristiviji u organizmu nego L-glutamin.

Regularni L-glutamin je takođe poznat i kao „glutamin u slobodnoj formi“, što znači da ovaj oblik glutamina ne pravi vezu sa drugim amino kiselinama. Sa druge strane, peptidi glutamina nisu u slobodnoj formi. Naprotiv, oni se vezuju za druge amino kiseline i peptide, čime postaju stabilniji i brže se apsorbuju.

Peptidi glutamina ne mogu da se nađu u prirodi. Oni su projektovani tako da se apsorbuju otprilike duplo brže nego L-glutamin.

Ne sadrži aspartam i gmo sastojke!

Upotreba: Dodajte 7g u 100ml vode ili mleka, 2 puta na dan. Profesionalni sportisti: Uzmite 14 g pri svakom pojedinačnom serviranju.

Pakovanje:

  • 500g
  • Broj pojedinačnih serviranja: 72
  • Količina pojedinačne doze: 7g

Podaci o alergenima: Proizvod može da sadrži u tragovima mleko, jaja, soju, pšenicu, kikiriki i lešnik.

Kategorija:

Opis

Prednosti peptida glutamina u odnosu na L-glutamin

Istraživanja pokazuju da se 50-85% L-glutamina koji se unese u organizam ne iskoristi za povećanje mišićne mase. Ovaj procenat organizam kotisti za druge metaboličke procese kao što je poboljšanje imuniteta, procesi u jetri, pankreasu itd. Prema tome, iako l-glutamin pomaže povećanju mišićne mase, najveći deo unetog l-glutamina organizam koristi za druge funkcije. Sa druge strane, zbog izuzetno brze apsorpcije, peptidi glutamina zaobilaze sve navedene metaboličke procese i direktno se transportuju u mišićno tkivo. U suštini, peptidi glutamina su superiorni u odnosu na l-glutamin kada se uporede njihova svojstva kod izgradnje mišićne mase i iskoristivosti za druge funkcije u organizmu.

Brža apsorpcija – digestivni trakt ima specijalne sisteme za transport peptida, što znači da se peptidi glutamina mnogo brže apsorbuju nego klasičan L-glutamin. Ovo je posebno blagotvorno za  bodibildere koji piju glutamin odmah nakon treninga.

Stabilniji – Peptidi glutamina su mnogo stabilniji u rastvoru, na višim temperaturama i na nižim PH vrednostima, nego l-glutamin.

Prednosti suplementacije DEFENDEROM

Izgradnja mišića

Skorašnja studija je pokazala da je suplementacija od samo 2g glutamina povećala nivoe hormona rasta za četiri puta. U tom smislu, glutamin je odličan suplement kod sportista kojima je potrebno poboljšanje snage i brzine, ali i svima koji žele povećanje mišićne mase.

Prevencija razgradnje mišića

Prilikom treninga glutamin se iskorišćava iz naših mišića, što može da dovede do gubitka mišićne mase. Shodno tome, svaki sportista koji ima naporne treninge može da ima koristi ukoliko koristi suplementaciju peptidima glutamina, koji sprečavaju razgradnju mišićnog tkiva. Glutamin takođe ima  jednu od glavnih uloga u sintezi proteina, što neminovno dovodi do neophodnog rasta mišića i njihovom obnavljanju.

Poboljšanje oporavka

Niski nivoi glutamina u organizmu su česta pojava kod sportista koji su se „pretrenirali“. „Pretreniravanje“ rezultuje budućim lošim performansama, riziku od infekcija i lošem raspoloženju. Sa druge strane, visoki nivoi glutamina pomažu usmeravanje ostalih amino kiselina u mišićne ćelije i samim tim poboljšavaju vreme oporavka sportista.

Iako se najveća količina unetih peptida glutamina transportuju direktno u mišićno tkivo, oni takođe imaju iste zdravstvene koristi kao i l-glutamin.

Održavanje zdravog tela

Kao što smo već napomenuli, glutamin je uključen u metaboličke procese u organizmu više nego bilo koja druga amino kiselina. To je zato što je potreban u veoma velikim količinama kako bi održavao ispravno funkcionisanje imuniteta, jetre, pakreasa, bubrega, žučne kese i creva.

Obezbeđuje „hranu za mozak“

Suplementacija peptidima glutamina povećava  nivoe gutaminske kiseline u telu. Glutaminska kiselina je takođe poznata i kao „Hrana za mozak“. Takođe, glutamin doprinosi poboljšanju inteligencije, a može da poboljša mentalni fokus i raspoloženje.

Prevencija od bolesti i infekcija

Kada treniramo, u telu se oslobađaju velike količine slobodnih radikala, a vrlo je malo antioksidanata koji bi pomogli u borbi protiv njih. Ova neravnoteža može dovesti do infekcija i oboljevanja, posebno kod osoba koje su vrlo aktivne. Istraživanja pokazuju da je ovaj rizik može smanjiti kod ljudi koji imaju velike količine glutamina u organizmu. Iz tog razloga, glutamin se često koristi u bolnicama kako bi sprečio ili lečio pacijente sa opekotinama.

Peptidi Glutamina su priznati kao najrasprostranjeniji prirodni oblik glutamina i  procena je da se apsorbuju po otprilike duplo bržoj stopi od ekvivalentne količine slobodnog oblika L glutamina. U digestivnom traktu se nalaze sistemi za transport peptida, koji omogućavaju peptidima da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste od amino kiselina u slobodnom obliku, poput L glutamina. Peptidi Glutamina mogu biti odgovor na ono što naučnici zovu glutaminski paradoks. Glutamin ima brojne moguće prednosti, ali je paradoks što velika većina L glutamina u slobodnom obliku  ustvari ne stiže do krvotoka i ne dospeva u mišićno tkivo. Sa peptidima Glutamina koji imaju veću stopu apsorpcije, prednosti su očigledne; i time se rešava takozvani glutaminski paradoks.