HyperBolic 2kg

4,900.00 RSD

SCI-MUSCLE HYPERBOLIC™ je bez sumnje jedan od najčistijih anaboličkih proteina dostupnih na tržištu.

Ne sadrži aspartam i gmo sastojke!

Upotreba: 1-2 x dnevno uzeti po 1/2 – 1 mericu (25 – 50 g) proizvoda razmućenog u čaši vode ili mleka.

Pakovanje:

  • 2kg
  • Broj pojedinačnih serviranja: 80
  • Količina pojedinačne doze: 25g

Podaci o alergenima: Proizvod može da sadrži u tragovima mleko, jaja, soju, pšenicu, kikiriki i lešnik.

Kategorija:

Opis

HYPERBOLIC™ predstavlja sledeću generaciju proteina koji vaše mišiće drže pod konstantnim prilivom esencijalnih aminokiselina neophodnih za brz i efikasan mišićni rast. HYPERBOLIC™ protein isporučuje tačno ono što je vašim mišićima potrebno. Svako serviranje SCI-MUSCLE HYPERBOLIC™ proteina je precizno dizajnirana formula namenjena sa jedinom svrhom, a to je da nahrani vaše mišiće “na silu” tipom anaboličkih aminokiselina neophodnih za maksimalan mišićni rast. Prosto rečeno, ništa se ne može porediti sa ovim proteinom. Sve komponente koje su korišćene za pravljenje ove formule pažljivo su birane kako bi krajnji rezultat bio konstantan mišićni rast. SCI-MUSCLE HYPERBOLIC™ sadrži 5-Methyl-7-Methoxy-Isoflavone i 7-Isopropoxy-Isoflavone. Ovi dodaci daju izuzezno jake anaboličke efekte kao što su poboljšanja retenzija azota i povećana sinteza proteina, pospešuju topljenje masti, smanjuju lučenje i anti-katabolički efekat kortizola, regulišu nivo holesterola, povećavaju izdržljivost i ubrzavaju oporavak. Ova proverena formula daje značajan priliv aminokiselina i povećava sintezu proteina.

HYPERBOLIC™ je mešavina više vrsta proteina. Sastoji se od izolata proteina soje (AminoPharmTM Soy Protein Isolate)tri vrste proteina iz surutke (CFM Whey Isolate, Hydrolysed Whey Protein Isolate, Whey Protein Concentrate), kazeina – sporo apsorbujućeg mlečnog proteina (Calcium Caseinate) i proteina iz jajeta, u ovom slučaju iz belanceta (Egg White).

Što se tiče proteina iz surutke i njegovih osobina, detaljno smo ga opisali predtsvljajući proizvode kao što je Hydroflex, Impact X5 i 100R Whey. U tekstu koji se bavi proizvodom Imact X5 možete saznati sve neophodne činjenice koje se tiču proteina iz jaja, tj. belanca. Ovde ćemo malo više pažnje posvetiti kazeinu (Calcium Caseinate) i izolatu proteina soje tj. AminoPharm Soy Protein Isolate.

Šta je to kazein (Calcium Caseinate)?

Sporija apsorbcija (varenje)

Kazein je mlečni protein i čini grubo oko 80% proteina koje nalazimo u kravljem mleku. Ima veoma bogat spektar aminokiselina, gotovo identičnim protein iz surutke, koji je nusprodukt sira. Ovaj spektar aminokiselina je bogat esencijalnim aminokiselinama, koje su odgovorne za sintezu proteina.

Kada je unet u organizam, kazein formira neku vrstu grudve u stomaku koja usporava pražnjenje iz želudca, što dalje utiče na stepen i brzinu apsorbcije aminokiselina u krvotok. Drugim rečima, zbog ove zgrušane grudve, kazein se duže zadržava u stomaku, što usporava količinu aminokiselina koje prolaze u tanko crevo gde se apsorbuju. Calcium Caseinate ulazi u stomak za vreme varenja uzrokujući sporo, postepeno povećanje količine plazme aminokiselina, čije količine mogu ostati povišene čak do 7 sati duže nego kod proteina iz surutke. Pošto će količina aminokiselina ostati povišena duži vremenski period, kazein je više anti-katabolik u ondnosu na protein iz surutke, sprečavajući veću razgradnju mišića.

Ovako spor i uravnotežen protok aminokiselina prolongira sintezu mišićnih proteina. Ovo čini kazein idealnim proteinskim suplementom koji sportisti uzimaju neposredno pre spavanja, ili kada znaju da duži vremenski period neće imati mogućnosti da pojedu nešto.

AminoPharmTM Soy Protein Isolate

Protein iz soje koji je obeležan kao “ženski” protein (zbog čega je vladalo ubeđenje da se sa njim može teže nabaciti mišićna masa), dobio je dosta negativnih mišljenja u zadnjih par godina. Zašto bi onda neko zamenio njegov isprobani proizvod, kao što je recimo protein iz surutke, sa mnogo lošijim i navodno inferiornim proteinom soje?

Kao što to obično biva, kada se diskutuje o posebnoj naučnoj temi, postoji i druga strana priče. U skorije vreme, tačnije u zadnjih par godina, naučnici su pomno posmatrali efekte konzumacije soje na nivo i proizvodnju testosterone, kao I na mišićni rast.

Iznenađujuće, studije ukazuju da je protein iz soje prilično efikasan kada je u pitanju njegova sposobnost da pomogne i promoviše dobitak na kvalitetnoj mišićnoj masi.

AminoPharmTM Soy Protein Isolate je kao i kod izolata proteina iz surutke najčistija i najbolja varijanta dostupna na tržištu. Izolati proteina soje su napravljeni od soje koja je očišćena od masti i kod koje je većina ostalih sastojaka uklonjena, ostavljajući gotovo čist izvor proteina. Ugljeni hidrati su kod izolata proteina soje uklonjeni tako da ukus ovih proteina daleko manje podseća na ukus soje.

Kada se koriste zajedno u režimu vežbanja, protein soje i surutke veoma dobro komplementiraju jedno drugo. Protein surutke sadži visok nivo BCAA aminokiselina, koje su veoma bitne kao izvor energje za mišiće za vree vežbanja, dok protein soje sadrži visoke koncentracije aminokiselina Arginina i Glutamina.

Arginin je dobro poznat kao stimulator anaboličkih hormona koji stimulišu formiranje mišića, dok se za glutamin smatra da je esencijalan za vreme metaboličog stresa.

Poslednje studije su dokazale da protein soje, odnosno soja uopšteno, ne utiče na smanjenje ukupne količine testosterona i povećanje ukupne količine estrogena, kao što se ranije mislilo.

Prva od ovih studija, predstavljena je od strane Amričkog Koledža Sportske Medicine (ACSM Maj, 2004.) iz koje proizilaze podaci da je konzumacija izo-nitrogena i izo-energetskih napitaka (dobijenih od soje)posle treninga, značajno uticala na povećanje mišićne mase i snage, Kada se poredi sa formulama na bazi mlečnih proizvoda i maltodekstrina, nije bilo gotovo nikakve razlike u efikasnosti.

Ova studija demonstrirala je da su netaknuti proteini iz soje i mleka jednako efikasni kada je u pitanju mišićna hipertrofija, dajući tako legitimitet proteinu soje kada je u pitanju period posle treninga, odnosno oporavak.

Ukratko, studije koje su sprovođenje u zadnjoj deceniji zaključile su sledeće:

Svi izvori proteina dali su željene rezultate kada je u pitanju njihov uticaj na povećanje kvalitetne mišićne mase. A kao dodatni podatak se iznosi da nije bilo razlike u ukupnoj količini testosterona, bez obzira na izvor proteina.

Sportisti koji uključuju i protein soje i protein surutke u njihov režim ishrane mogu imati koristi od njihove različite stope varenja i apsorbcije aminokiselina. Zajedno mogu obezbediti prolongirano otpuštanje aminokiselina do ciljnih mišićnih grupa.

Dakle, protein iz soje ima jednistvenu korist za vežbače kada su u pitanju antioksidanti u telu. Otkrića govore da protein soje može pomoći u borbi protiv formiranja slobodnih radikala tokom treninga, što opet pomaže da se ubrza oporavak mišića nakon napornog vežbanja.

5-Methyl-7-Methoxy-Isoflavone i 7-Isopropoxy-Isoflavone

Na kraju dolazimo i do najvažnijih komponenti ovog proizvoda. Pre nego što predstavimo ova neverovatna jedinjenja, najpre ćemo objasniti neke bitne stvari, koje svaki vežbač mora da zna.

Za neke, anabolički steroidi su magične supstance sačinjene uglavnom od muškog hormona testosterona (koji se prirodno nalazi u našem telu). Dobijajući testosteron telo brže dolazi do oporavka, izgrađuje čistu mišićnu masu mnogo brže i uzrokuje mnogo brže topljenje masnih naslaga. Zvuči bajkovito, ali nuspojave nisu ništa nalik bajkama koje slušamo o anaboličkim steroidima… više podsećaju na košmar.

Veštački testosteron ne prouzrokuje samo bržu izgradnju mišića. Svi unutrašnji organi takođe rastu, uzrokujući tako ispupčeni stomak koji često možemo primetiti kod sportista koji konzumiraju anaboličke steroide. Ostale nepoželjne pojave su retenzija tj. zadržavanje vode, akne, ginekomastija, agresija, povišen krvni pritisak, kardiovaskularne bolesti, uvećano srce, virilizacija*, kancer, smanjena mogućnost zgrušavanja krvi, glavobolje, anksioznost, depresija, impotencija, stomačni bolovi, uvećanje prostate, pevremeni gubitak kose, pad imuniteta, nesanica, sterilitet… Eto, čisto da nabrojimo par negativnih primera uticaja anaboličkih steroida na zdravlje čoveka.

(*virilizacija (lat.), maskulinizacija, razvitak muških sekundarnih polnih oznaka kod žena. Nastaje zbog viška androgenih hormona. Glas postaje dubok, razvija se ćelavost temporalnih predela, smanjuju se masne naslage u području karlice, povećava se mišićna masa u području ramena… Pod virilizacijom se podrazumeva i pojava pojedinih muških karakteristika u ponašanju žene i obrnuto.)

Šta su Methoxyisoflavone i Ipriflavone?

Potraga za suplementom koji bi imao visoke anaboličke efekte brzog mišićnog rasta, oporavka, topljenja masti, ali bez negativnih efekata koje prouzrokuju steroidi, je bila gotovo nemoguća misija. Sada, to ne izgleda tako nemoguće. U svet suplemenata ušla je porodica flavona.

7-isoproxyisoflavone (Ipriflavone) i 5-methyl-7methoxy-isoflavone (Methoxyisoflavone). Ove moćne anaboličke supstance daju rezultate koji su više nego impresivni.

Ove flavone su originalno otkrile i patentirale mađarske kompanije. Istraživanje koje su sproveli postavilo je temelje za ono što imamo danas. Ne samo da 5-methyl-7-methoxy-isoflavone i 7-Isopropoxyisoflavone povećavaju sintezu proteina i čistu mišićnu masu, već takođe smanjuju nivo telesnih masnoća, snižavaju nivo holesterola, pospešuju izdržljivost, povećavaju vitalnost i mogućnost tela da koristi kiseonik. Drugim rečima ovo je savršen anabolički supplement, bez negativnih efekata kao kod steroida!

Kako bismo u potpunosti shvatili moći 5-methyl-7-methoxy-isoflavone, moramo prvo početi sa prvim anaboličkim flavonom, odnosno sa 7-isoproxyisoflavone (Ipriflavone). Ova anabolička komponenta daje izuzetne rezultate prilikom rapidne izgradnje mišića kod sprotista. Porast u dobitku čiste mišićne mase koje su ljudi iskusili je neverovatna. Detaljna analiza pokazala je da ova komponenta ima mogućnost transporta mnogo veće količine hranjivih materija dalje od masnog tkiva, a mnogo više ka mišiću tj. mišićnom tkivu.

  • Rezultati studija koje su vršene su prilično dramatične! Kao prvo, retenzija azota je povećana (jedna od primarnih akcija anaboličkih steroida). Ako na ovu činjenocu dodamo dalja saznanja da Ipriflavon (7-isoproxyisoflavone) ne izaziva ginekomastiju i slična neželjena dejstva koja nastaju uticajem viška estrogena i praktično bez negativnih efekata na endokrino tkivo, dobijate izuzetnu supstancu u vašim rukama. Subjekti na kojima je vršeno istraživanje dobili su znatno na mišićnoj masi, bez negativnih efekata na prirodnu proizvodnju testosterona, smanjenje testisa i aromatizaciju (konverziju testosterona u estrogen). Manje-više subjekti su izbegli uticaj svih mogućih neželjenih efekata koji se javljaju upotrebom anaboličkih steroida.
  • Supresija kortizola takođe je impresionirala istraživače. Identična doza anaboličkih steroida nije imala tako dobre efekte na supresiju kortizola kao što je to imao Ipriflavon (7-isoproxyisoflavone). Da pojasnimo, kortizol je jedan od najvećih neprijatelja sportista, takođe poznat i kao “žderač mišića”. Kortizol je kortikosteroidni hormon koji nastaje u kori nadbubrežne žlezde. To je veoma važan hormon koji se često označava i kao „hopmon stresa“ jer učestvuje u odgovoru organizma na stres. Odgovoran je za povećanje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi a ima i imunosupresivno dejstvo. Bez povećanog prisustva ovog hormona subjekti na kojima je vršeno istraživanje dobili su u proseku od 7%-20% na čistoj mišićnoj masi. Subjektima je Ipriflavon (7-isoproxyisoflavone) davan u periodima od 1-4 meseca, dok njihiva ishrana nije bila promenjena. U prevodu, dnevni kalorijski unos nije nužno bio povećan u cilju održavanja dobijene mišićne mase.
  • Finalni test bio je vezan za retenziju azota, jer kao što znate, pozitivan azotni balans je ključ dramatičnog dobitka u mišićnoj masi. Rezultati su dobijeni na osnovu studije u periodu od 20 do 30 dana. Izlučivanje tj. izbacivanje azota je u velikoj meri bilo smanjeno, što je potvrdilo moć i naboličke efekte Ipriflavona (7-isoproxyisoflavone).

Sada kada imate predstavu neverovatne anaboličke moći 7-Isopropoxyisoflavone, možete zaista ceniti 5-methyl-7-methoxy-isoflavone (Methoxyisoflavone), zbog toga što je ova druga komponenta moćnija od prve! Proučavana u istom periodu kada i Ipriflavone, naučni podaci do kojih su istraživači došli proučavajući 5-methyl-7-methoxy-isoflavone (Methoxyisoflavone) govore da je ova komponenta najjači legalni anabolik ikada – bez negativnih efekata!

  • Rezultati su potvrdili da Methoxyisoflavone (5-methyl-7-methoxy-isoflavone) ima veće anaboličke efekte od Ipriflavona i anaboličkih steroida! Ujedno, nikakvia androgena neželjene dejstva se nisu pojavila prilikom konzumacije Methoxyisoflavone-a.
  • Takođe, kod ljudi je u periodu do 30 dana primećen značajan napredak, ne samo u dobijanju mišićne mase i snage, već i u povećanju vitalnog stanja, opet bez negativnih androgenih efekata i promeni endokrinog tkiva. Ova komponenta čini da se zaista osećamo dobro i odmorno.
  • Kao i sa Ipriflavone, izvršene studije pokazale su odlične rezultate. Nivo kortizola je smanjen, dok je nivo fosfora, kalcijuma, kalijuma i azota značajno povećan. Šta sve to znači? Jednostavno mnogo više mišića!

Methoxyisoflavone i ipriflavone veoma dobro funkcionišu zasebno. Međutim, ako zaista želite da maksimalno dobjete od ovog suplementa, probajte ih sa proteinom. Methoxy funkcioniše neverovatno dobro sa proteinom, jer pomaže i fosira hranjive materije, kao što su glikogen i protein u mišićne ćelije. Ako se ne poveća unos proteina, on neće biti tako efikasan, logično. Zato je SCI-MUSCLE HYPERBOLIC™ idealan proizvod, jer uz visok procenat proteina (čak 80%) obezbeđuje visoke doze Methoxyisoflavone kao i Ipriflavone. Flavoni takođe obezbeđuju pozitivan azotni balans i drže naše telo u anaboličkom stanju bez ikakve interreakcije hormona. Takođe, ako želite da podignete nivo testosterona na maksimum prirodni putem, probajte ovaj proizvod u kombinaciji sa TESTORAGE DHT-Black™.